Partnere

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen er igen i år en af Friløbets partnere. Derfor går 20 kroner fra hver deltager der tilmelder sig, direkte til Hjerteforeningen.
Støt den gode sag, og tilmeld dig Friløbet i dag. Tilmeld dig her

Anna Holm til Friløbet, som Ambassadør for Hjerteforeningen

Eliteløberen Anna Holm, 31 år, er med til Friløbet for at tale som ambassadør for Hjerteforeningen. Noget hun blev inspireret til at blive, efter sin fars pludselige død i januar.

Af Søren Brasen

Anna Holm kommer fra en løbeglad familie. Både hendes mor, Mette Holm Hansen, og hendes far, Henrik Jørgensen, var eliteløbere. Henrik har stadig den danske rekord på maraton, en disciplin som Anna har taget til sig.
Med sine forældres traditioner indenfor løb, var det derfor også naturligt, at løb skulle blive en stor del af Anna Holms liv.

”Det er en livsstil for mig, og jeg har altid løbet. Jeg elsker det, og det vil altid være en del af mit liv” fortæller Anna Holm, om kærligheden til løb.

Ambassadør for Hjerteforeningen

Hvert år rammes cirka 4.000 personer af hjertestop, uden for et hospital. Det svarer til 11 om dagen. Overlevelsesprocenten hos disse er på 10%.

Den 26. januar 2019 døde Anna Holms far, Henrik Jørgensen, af et pludseligt hjertestop.
Efter Henrik Jørgensens død blev der arrangeret et mindeløb på Østerbro Stadion, hvor der i den forbindelse blev indsamlet 10.000 kroner ved salg af pandebånd. Et beløb som Anna og hendes mor, Mette, valgte skulle doneres til Hjerteforeningen.

Derfor kontaktede Hjerteforeningen efterfølgende Anna Holm for at høre, om hun kunne have interesse i at være ambassadør for dem. Noget hun takkede ja til.

”Det er en vigtig sag, fordi mange mister livet, og har komplikationer med hjertet. Det rammer mange, og familier bliver berørt. Derfor er der behov for mere forskning”, fortæller Anna Holm, og tilføjer at Hjerteforeningen netop her yder et godt arbejde

”De sørger for flere hjertestartere, og tilbyder gratis førstehjælpskurser. Det er flot den fremgang der har været i Danmark, og des mere fokus der kommer, des bedre” fortæller Anna Holm.

Løb og livsstil med til at inspirere folk

For Anna er løb og sund livsstil stadig vigtigt. Både for hende selv som person og eliteløber, men også for befolkningen generelt, da det kan være med til at nedsætte risiko for hjertesygdomme.
Og som ambassadør og eliteløber spørger folk hende også til råds netop herom.
For ser man på Hjerteforeningens fakta, rammes 25% af befolkningen af hjerte-kar-sygdomme. Den næst-hyppigste dødsårsag i Danmark. Kun overgået af kræft. Derfor ser Anna også mulighed for, at inspirere andre til at leve anderledes.

”Jeg tror på, at jeg kan inspirere mennesker på den måde. Personer fortæller at de ser op til en, og spørger om råd. Kollegaer og venner bruger mig som en form for ekspert, og jeg kan være med til at inspirere andre på den måde” siger Anna Holm.

Blandt andet derfor er løb også stadig en vigtig del af hende.
Men konkurrencegenet lever også stadig i hende, og hun træner frem mod næste mål. På nuværende tidspunkt, løber hun 100 kilometer om ugen, hvilket for de fleste lyder af meget, men ikke for Anna, der gerne vil løbe flere kilometer.

”Jeg har desværre været lidt skadet, så tidligere lå jeg omkring 120 kilometer, gerne 130, men der er jeg ikke lige nu” Fortæller hun og tilføjer, at hendes næste mål er Københavns Halvmaraton i september, mens hun stadig leder efter et maraton hvor hun kan løbe stærkt, og måske forsøge at forbedre sin personlige rekord, som lyder på 2.33.02.

Motivation til mere

Efter at Anna Holm mistede sin far i januar, har det selvsagt også været svært at finde motivationen.
”Jeg har mærket, at efter jeg mistede min far er løbet noget andet. Så jeg giver mig selv ro, og den tid det tager, for at finde konkurrencegejsten igen” Siger Anna Holm.

Men hun er overbevist om, at den nok skal komme igen. For står det til den 31-årige løber, er hun slet ikke færdig med at konkurrere på højeste niveau.

Det er en livsstil for hende at løbe, og som hun siger kan man som maratonløber blive ved i mange år.
“Jeg føler mig privilegeret ved at være kvinde. Vi kan forsætte på toppen til vi er i slut 30’erne, og det har jeg tænkt mig at gøre”.

Og der er mange mål i fremtiden for Anna. Som hun også har sat sig for.

”OL er altid et mål vigtigt at deltage i. Men det, som motiverer mig allermest, er, at blive hurtigere på maraton. Det er min største motivation. At løbe stærkt. At løbe under 2.30.00” Slutter Anna Holm.

Friløbets partner REMA1000

REMA1000

REMA1000 er igen i år sponsor af vand og frugt som en af Friløbets partnere. Stor tak til REMA1000 for det gode samarbejde.

Bangs uddeler økologiske drikke og shots til Friløbets deltagere.

Tak til Bangs !